Projekt "Wolf Distillery" zrodził się na początku 2016 roku po ponad 5 latach intensywnego doskonalenia rzemieślniczej produkcji whiskey, destylatów owocowych, ziołowych i nalewek. Zakładał zebranie funduszy, które pozwolą na wybudowanie i uruchomienie w Polsce - dedykowanej whiskey. Bazując na ponad 25 letnim doświadczeniu w destylacji alkoholu i pasji (na terenie UE i kraju, który nie zabrania destylacji alkoholu na własne potrzebny) tworzymy trunki, które zyskują coraz szerszą rzeszę miłośników. ...
Projekt "Wolf Distillery" zrodził się na początku 2016 roku po ponad 5 latach intensywnego doskonalenia rzemieślniczej produkcji whiskey, destylatów owocowych, ziołowych i nalewek. Zakładał zebranie funduszy, które pozwolą na wybudowanie i uruchomienie w Polsce - dedykowanej whiskey. Bazując na ponad 25 letnim doświadczeniu w destylacji alkoholu i pasji (na terenie UE i kraju, który nie zabrania destylacji alkoholu na własne potrzebny) tworzymy trunki, które zyskują coraz szerszą rzeszę miłośników. Destylaty powstają wyłącznie z niesłodowanych i słodowanych zbóż śrutowanych ręcznie a okowity i destylaty owocowe z polskich owoców. Do destylacji służy stworzony na zamówienie klasyczny pot still z miedzianą głowicą z deflegmatorem i miedzianą chłodnicą. Whiskey jest destylowana dwu- lub trzykrotnie. Nie używamy żadnych aromatów i barwników. Ze względu na rzemieślniczy charakter produkcji na potrzeby własne, destylaty leżakują w dębowych beczkach - dębu polskiego, amerykańskiego i węgierskiego - o pojemnościach 30 i 50 litrów. Uważamy, że pasja w połączeniu z doświadczeniem kształtuje nietuzinkowe alkohole.
Pokaż więcej
Pokaż mniej